Vinance Hypotheken

Eerste koopwoning m.b.v. SVn

Toch die eerste koopwoning met hulp van SVn

Je eerste woning kopen: een spannend moment! Je oriënteert je op de woningmarkt en weegt alle keuzes goed af. Wordt het een huis of een appartement en in welke buurt wil je wonen?

Maar lukt het wel om je eerste koopwoning te financieren? Met onze leningen, bijvoorbeeld de Starterslening, kan een eerste passende koopwoning mogelijk worden. De Starterslening overbrugt het verschil tussen de prijs van het huis en het bedrag dat je bij je bank kunt lenen.
Misschien kan je dan wél die woning kopen die bij jou past. Een Starterslening sluit je af met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dat geeft extra zekerheid.

Aanvullende lening met gunstige voorwaarden

Al onze leningen hebben gunstige voorwaarden. Zo betaal je voor de Starterslening de eerste drie jaar geen maandlasten. Na die drie jaar ga je rente en aflossing betalen. Heb je het idee dat je deze lasten nog niet kan dragen, dan kun je een hertoets aanvragen. Ook mag je de Starterslening, of een gedeelte daarvan, op ieder moment boetevrij aflossen.

Wat is er beschikbaar in mijn gemeente?

Typ de naam van uw gemeente in het zoekveld om te zien of uw gemeente een financieringsoplossing heeft.

Stappenplan via SVn website

Stap 1 – Uitnodiging hertoets

U ontvangt een uitnodiging voor de hertoets.

Stap 2 – Log in en maak de proefberekening

Activeer uw mijnSVn omgeving en houdt documenten met betrekking tot uw inkomen en lasten bij de hand.

Stap 3 – Hertoets aanvragen

Blijkt uit de proefberekening dat het voor u zin heeft om een hertoets aan te vragen, dan kunt u direct uw aanvraag indienen. Om de aanvraag te kunnen doen, betaalt u de vergoeding voor de hertoets via iDeal. Twijfelt u wat verstandig is? Neem dan contact op met uw financieel adviseur.

Stap 4 – Documenten uploaden

Nadat u onze ontvangstbevestiging heeft gekregen kunt u starten met het uploaden van de benodigde documenten. Welke documenten dat zijn ziet u in uw mijn SVn omgeving.

Stap 5 – Beoordeling van uw aanvraag

Wij voeren de financiële beoordeling uit. U ontvangt de uitslag van de hertoets in uw mijn SVn omgeving.